[...] na energię w rezultacie zwiększonej intensywności treningu. Dla przykładu M. Tarnopolsky i wsp. z McMaster University Medical Center w Hamilton, Ontario, badali wpływ trzech poziomów spożycia białka (0,9,1,4 i 2,4 g/kg wagi ciała) na bilans azotowy u sportowców zaprawionych w treningu siłowym i u grupy kontrolnej, prowadzącej siedzący tryb życia. [...]
[...] skórę. Betaina podobnie jak arginina i glikocyjamina jest prekursorem kreatyny, tzn. substancją stymulującą powstawanie endogennej kreatyny w organizmie. Ponieważ, poziom energii ATP utrzymuje się ciągle na wysokim poziomie, dzięki zwiększonej ilość fosforanu kreatyny Xpand™ może być stosowany dłużej niż 5-6 tygodni. Jednorazowa porcja [...]
[...] gdy ktoś nie może wytrzymać bez cukrów c)Aminokwasy proste - uzupełniają dietę w aminokwasy, raczej zbędne dla rekreacyjnie ćwiczącego d)boostery testosteronu - podnoszą poziom testosteronu, niektóre działają antyestrogenowo (Novedex). „Normalny" ćwiczący raczej nie potrzebuje tego typu rzeczy Układając cykl z POZIOMÓW I i II otrzymamy cykl [...]
[...] witaminy A w krwi i jej zużycia przez tkanki. Cynk bierze udział w wytwarzaniu prostaglandyn regulujących ciśnienie krwi, rytm pracy serca, funkcje wydzielnicze skóry czy poziom cholesterolu w krwi. Cynk bierze udział w utrzymaniu równowagi innych pierwiastków śladowych jak manganu, magnezu, selenu i miedzi. Korzystne działanie cynku na [...]
[...] czyste proteiny. Całe jaja, kiedyś zakazane ze względu na cholesterol obecny w żółtkach, wracają znów do łask, przynajmniej w umiarkowanych ilościach. Jeśli masz prawidłowy poziom cholesterolu, jedno jajo dziennie możesz zjeść, Żółtka zawierają witaminę A, kwas foliowy, karotenoidy i dużo wysokiej jakości białka. Jaja (zwłaszcza białka) [...]
[...] Smażenie w tłuszczu, nawet chudych produktów powoduje przekroczenie zalecanych kalorii tłuszczowych. Producenci w celu utrwalenia produktów uwodorniają NNKT, obniżając ich poziom w produktach od 5% do całkowitej eliminacji. Tłuszcze smażalnicze są wchłaniane przez smażony produkt, przy jednoczesnym obniżeniu zawartości wody. Powoduje to szybki [...]
[...] rezultacie 27% wzrostu siły dla porównania z myszą, której IGF-1 nie był podawany (Rys. 2). Masa mięśniowa oraz rozkład włókien mięśniowych były utrzymywane na takich samych poziomach, co u młodej myszy. Co świadczy o tym, iż transfer genu w postaci IGF-1 do mięśni może formować podstawy genów człowieka uniemożliwiając utratę funkcji mięsni [...]
[...] neuroprzekaźników, wśród których kluczową rolę odgrywa acetylocholina - specjalny związek chemiczny, za pomocą którego porozumiewają się komórki nerwowe. Jej wysoki poziom w mózgu i układzie nerwowym zapewnia odpowiednia podaż choliny, której najbogatszym źródłem w pożywieniu są:wątroba, żółtko jaja i kiełki pszenicy.Dzienne [...]
Witam, mam nadzieje,z e ktos mi pomoze, doradzi, poprawi.. Mam 30 lat, do 27 roku zycia, waga na poziome 45-47 Po wyjezdzie do stanow i kuracji hormonalnej 65 kg.. Obecnie waga sie ciagle meidzy 58-63 Teraz cwicze codziennie, po 0.5h na orbitreku plus cwiczenia na zmiane: na ramiona, brzuszki, uda, w sobote 1-2 h na orbitreku plus ramiona Moje [...]
[...] Węglowodany są niezbędne dla hardgainerów. Musisz mieć bogatą pulę glikogenu mięśniowego, aby Twój system dostarczania energii w czasie treningu działał na optymalnym poziomie. Jednak za każdym razem, kiedy wydatkujesz swoją energię, jak na przykład w czasie treningu, obniżasz poziom swojego glikogenu, wykorzystując zasoby ATP [...]
[...] Innymi słowy, w niektórych kręgach panuje przekonanie, że spożycie słodkiego, bezcukrowego napoju wywoła odpowiedź ze strony insuliny (hormonu hipoglikemizującego, którego poziom wyraźnie się podnosi zwłaszcza po spożyciu węglowodanów), a to w konsekwencji doprowadzi do obniżenia poziomu glukozy i tym samym - w ramach kompensacji - zwiększy [...]
[...] Canto ma bardzo dobre wyniki badań krwi, jest sprawny fizycznie i pogodny. Świetnie wygląda - szczupły, z elastyczną skórą i błyszczącą sierścią. U Owena wykryto podwyższony poziom glukozy i trójglicerydów. Jest osowiały i ledwo chodzi, w czym przeszkadza mu nadwaga, łysieje. Skąd ta różnica, skoro małpy mieszkają w tych samych warunkach, a ich [...]
[...] w tym artykule, gwarantuję Ci że w ciągu następnych 30 dni schudniesz ! Zapytasz pewnie ile? 2, 5, 10 kg ? Zapomnij o kilogramach - to co mogę zagwarantować to zmniejszenie poziomu tkanki tłuszczowej o minimum 3%, w ciągu następnych 30 dni. Tak więc jeśli Twój obecny procent tłuszczu to 12%, po 30 dniach będzie on wynosił 9%, jeśli 25%, to [...]
Zdolność każdego węglowodanu do podwyższania poziomu glukozy we krwi określana jest przez tzw. indeks glikemiczny. Jako pierwszy posłużył się tym terminem dr P.A. Crapo w 1976 roku. Indeks glikemiczny obrazowany jest przez pole znajdujące się pod krzywą glikemiczną (obrazującą zmiany w poziomie glukozy we krwi mające miejsce po spożyciu danego [...]
[...] za dużo cukrów (pomimo iż zrezygnowałem praktycznie całkowicie z biegłego cukru) i tłuszczy nasyconych. Z drugiej strony, zdecydowanie miałem problem, aby osiągnąć pożądany poziom spożycia białka, i czasem węglowodanów (zwłaszcza bez przekroczenia poziomu cukru). Zacząłem, więc "wspomagać" się białkiem w proszku. Jak ostatnio gdzieś wyczytałem, [...]
[...] zwiększoną produkcję ATP. Horse Power zawiera alfaketoglutarat argininy (AAKG), dichlorowodorek etylowego estru argininy oraz Argininę Ketoisocaproate co radykalnie podnosi poziom tlenku azotu, który zwiększa przepływ krwi i zapewnia stałe zaopatrzenie w składniki anaboliczne do mięśni daleko bardziej efektywnie niż zwykła L-arginina. Dodatkowo [...]
[...] Parę słów na początek: Jezeli nie wiesz co to indeks glikemiczny produktu - czytaj nizej. Produkty zawierajace weglowodany maja bezposredni wplyw na poziom glukozy we krwi co przeklada sie na poziom insuliny - a jak wiemy wysoki poziom insuliny sprzyja odkladaniu sie tluszczu zapasowego - zwyczejnemu tyciu. Insulina [...]
Również archiwalny artykuł, ale w świetle tego co widzę na allegro - potrzebny REGUŁA PIERWSZA: nie kupuj najtańszych produktów. Fizycznie niemożliwe jest, by białko serwatkowe kosztowało kilka złotych za kilogram. Ceny zaczynają się od 50 zł za kilogram. Serwatka białkowa kosztuje kilka zł za kg - a dlaczego dowiesz się dalej. REGUŁA DRUGA: [...]
[...] ramienia : 38 7. Obwód talii : 105,5 (trochę pod pępkiem – wydaje mi się że tam właśnie jest najszersze miejsce) 8. Obwód uda : 58 9. Obwód łydki : 41 10. Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 28,7% 11. Aktywność w ciągu dnia : praca (50/50 – fizyczna/przy komputerze) 12. Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu [...]
[...] dzięki czemu zostaje ona "wtłoczona" do komórek mięśniowych, co zdecydowanie zwiększa siłę jej działania. 4. Nie przyjmuj kreatyny z mlekiem. Tłuszcz hamuje szybki wzrost poziomu cukru we krwi i tym samym wydzielanie insuliny, która ma kierować kreatynę do komórek mięśniowych. 5. Podczas stosowania cyklu kreatynowego powinieneś ograniczyć [...]